15. ULUSAL ZOOTEKNİ ÖĞRENCİ KONGRESİ SUNU PROGRAMI
1.GÜN |
||
Kayıt |
09 Mayıs 2022 Pazartesi |
08.00-09.30 |
Saygı Duruşu, İstiklal Marşı |
09 Mayıs 2022 Pazartesi
09 Mayıs 2022 Pazartesi |
09.30-10.30 |
Açılış Konuşmaları -Sefa ÖZKUBAT (Ç.Ü. Zootekni Öğrenci Kulübü Başkanı) -Prof. Dr. Hasan Rüştü KUTLU (Çukurova Zootekni Derneği Bşk.) -Prof. Dr. G. Tamer KAYAALP (Ç.Ü. Ziraat Fak. Zootekni Bölümü Bşk.) -Prof. Dr. Salih KAFKAS (Ç.Ü. Ziraat Fakültesi Dekanı) -Prof. Dr. Meryem TUNCEL (Çukurova Üniv. Rektörü), teşrifleri halinde -Prof. Dr. Vahit KİRİŞCİ (T.C. Tarım ve Orman Bakanı), teşrifleri veya online bağlantı sağlanması halinde |
09.30-10.30 |
|
PANEL: Dr. İ. Hakkı ERDOĞDU Paneli (Türkiye'de Yem Üretimi ve Hayvancılığın Geleceğinde Zootekni Eğitimi ve Zooteknist Ziraat Mühendislerinin Önemi) Moderatör: Prof. Dr. İbrahim AK Panelistler; - Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkez Birliği Temsilcisi - Türkiye Yem Sanayicileri Birliği Temsilcisi - Beyaz Et Üreticileri Temsilcisi - Yumurta Üreticileri Temsilcisi - Adana Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Temsilcisi |
10.30-12.30 |
|
Ara (Öğle Yemeği |
12.30-14.00 |
|
1.Oturum (Prof. Dr. Erdoğan PEKEL Hocamızı rahmet ve şükranla anıyoruz) Zootekni Alanında Yatırım ve İşletme Yönetimi; Kritik Kontrol Noktaları - Zir. Yük. Müh. Alaettin ÖZKÜLAHLI |
09 Mayıs 2022 Pazartesi |
14.00-15.00 |
2. Oturum (Prof. Dr. Lütfi ÖZCAN Hocamıza sağlıklı uzun ömürler diliyoruz) Alpin ve Saanen Keçilerinde Bazı Döl Verim Ölçütlerinin Belirlenmesi ve Doğan Oğlaklarda Büyüme Performansının Karşılaştırılması -Ayşe Genç, Misal Dadak, Abdullah Kılıç, İbrahim Can Temur, Murat Durmuş, Osman Torun Ankara Keçilerinde Bazı Büyüme ve Döl Verimi Özellikleri -Yusuf Zengin, Halil Ozancan Arslan, Adil Akın Aydın, Çağatay Yıldırım, Nurgül Erdal, Sinem Fırdolaş, Hasan Hüseyin Senyuz, Sedat Behrem Küçükbaş Hayvanlarda Döl Veriminin Artırılması Yolları - Ali Han Özyuran, Murat Durmuş, Osman Torun
İvesi ve Çukurova Et Koyunlarında Bazı Döl Verim Ölçütlerinin Belirlenmesi ve Doğan Kuzularda Büyüme Performansının Karşılaştırılması -Gülgün Yıldırım, Özgür İnce, Emre İsmetoğlu, Murat Durmuş, Osman Torun
Tartışma |
09 Mayıs 2022 Pazartesi |
15:00-16:00
15:00-15:10
15:10-15:20
15:20-15:30
15:30-15:40
15:40-16:00 |
Ara |
|
16:00-16:15 |
3. Oturum (Prof. Dr. Nail KÜÇÜKER Hocamızı rahmet ve şükranla anıyoruz) The Expression of Immune Genes in Response to Lipopolysaccharide (Lps) and Lipoteichoic Acid (Lta) to Enhance The Activities of Alveolar Macrophages Phagocytes Induce The Anti-Inflammatory Cytokine in Sheep Lung -Ahmed Qasim Naji, Md Mahmodul Hasan Sohel, Saif Adil Abbood Al-Janabı, Ghulam Asghar Sajid, Mehmet Ulas Cınar Çiftlik Hayvanlarında Genom Çapında İlişkilendirme Çalışmaları -Eda Kayran, Muhammet Hilmi Çelenk, Cuma Dersinlioğlu Ve Mervan Bayraktar The Expression Of Il-6 Gene In Response To Mannheimia Haemolytica Bacteria In Sheep Alveolar Macrophages In Vitro -Saif Adil Abbood Al-Janabı, Md Mahmodul Hasan Sohel, Ahmed Qasim Naji , Mehmet Ulas Cınar Çiftlik Hayvanlarında Genomik Seleksiyon -Zehra Sindaş, Mervan Bayraktar
Tartışma |
09 Mayıs 2022 Pazartesi |
16:15-17:15
16:15-16:25
16:25-16:35
16:35-16:45
16:45-16:55
16:55-17:15 |
4. Oturum (Prof. Dr. Kemal ÖZKÜTÜK Hocamızı rahmet ve şükranla anıyoruz) Ambalajlı Günlük Sütlerin Kimyasal ve Duyusal Özelliklerinin Belirlenmesi -Mohamed Mustaf Mohamed, İsmail Ülger Sığırcılık İşletmelerinde Döl Verim Ölçütleri ve Döl Verim Ölçütü Olarak Sağımda Geçen Gün Sayısı (DIM) ve Önemi -Sefa Solak, Uğur Zülkadir Farklı Sığır Irklarında Kolostrum Kalitesinin Araştırılması - Jale Metin Kıyıcı, Berna Sevişoğlu Süt Sığırında Kızgınlığın Belirlenmesinde Hassas Hayvancılık ve Bilgi İletişim Teknolojilerinin Kullanımı -Hatice Nur Kılıç, Mustafa Boğa, Pelin Ünal
Tartışma |
09 Mayıs 2022 Pazartesi |
17:15-18:15
17:15-17:25
17:25-17:35
17:35-17:45
17:45-17:55
17:55-18:15 |
2. GÜN |
||
5. Oturum (Prof. Dr. A. Okan GÜNEY Hocamıza sağlıklı uzun ömürler diliyoruz) Rasyona Keten Tohumu Yağı İlavesinin İn Vitro Ruminal Fermantasyon ve Biyohidrojenasyona Etkilerinin Belirlenmesi -Murat Say, Selma Büyükkılıç Beyzi Tarladan Yemlemeye Kadar Silaj Kalitesini İyileştirmek İçin Kullanılan Yeni Teknolojiler -Emircan Sütçü Events of Parturition In Sheep: Review -Ayesha Anwar, Ayhan Ceyhan Esansiyel Yağların Rumen Fermantasyon Parametreleri Üzerine Etkileri -Yeliz Burcu, Hatice Kaya
Tartışma |
10 Mayıs 2022 Salı |
09:00-10:00
09:00-09:10
09:10-09:20
09:20-09:30
09:30-09:40
09:40-10:00 |
6. Oturum (Sponsor Sunuları) -Cargill -Abalıoğlu Yem -Sunar Grup -İliksoft Yazılım |
10 Mayıs 2022 Salı |
10:00-11:00 10:00-10:15 10:15-10:30 10:30-10:45 10:45-11:00 |
Ara |
|
11:00-11:15 |
7. Oturum (Prof. Dr. Yüksel BEK Hocamıza sağlıklı uzun ömürler diliyoruz) Yumurta Ağırlığına Etki Eden Faktörlerin Path Analizi ile İncelenmesi -Yunus Emre Boğa, Gökhan Tamer Kayaalp, Melis Çelik Güney Normallik Analizleri ve Bir Uygulama -Burcu Mete, Gökhan Tamer Kayaalp, Melis Çelik Güney İki Faktörlü Tekrarlanan Ölçümlü Bir Denemenin SPSS ile Analizi -Aslı Ateş, Ercan Efe Tekerrür Sayısı Eşit Olmayan Tesadüf Parselleri Deneme Planında SPSS Kullanımı -M.Nurullah Çelik, Gökhan Tamer Kayaalp, Melis Çelik Güney
Tartışma |
10 Mayıs 2022 Salı |
11:15-12:15
11:15-11:25
11:25-11:35
11:35-11:45
11:45-11:55
11:55-12:15 |
8. Oturum (Prof. Dr. A. Nazım ULUOCAK Hocamıza sağlıklı uzun ömürler diliyoruz) Tavuklarda Gagalama Davranışı, Gaga Kesiminin Yöntemleri, Uygulanışı ve Refah İlişkisi -Muhammed Talha İnce Tavukçulukta Yerli Atılımlar -İrem Tuğçe Çınar, Sefa Özkubat, Bahadır Işık, Kadir Şahin, İslim Polat Açık The Effect of Production Systems On Keel Bone Damage (KBD) and The Subsequent Influence of KBD on Production Parameters and Welfare (Behavioral, Physiological And Clinical Changes) in Laying Hens: A Review -Nasir Abdallah, Melek Topaloğlu, Kadriye Kurşun, Mikail Baylan Türkiye’de Hindi Eti Üretimi ve Önemi -Özge Uyguner , Hasan Rüştü Kutlu Tartışma |
10 Mayıs 2022 Salı |
12:15-13:15
12:15-12:25
12:25-12:35
12:35-12:45
12:45-12:55
12:55-13:15 |
Ara (Öğle Yemeği) |
|
13:15-14:30 |
9. Oturum (Prof. Dr. Ferda OKAN Hocamıza sağlıklı uzun ömürler diliyoruz) Etlik Piliç İçme Suyuna İlave Edilen İsveç Şurubunun Büyüme Performansına Etkileri -İsmail Can Batkı, Ladine Baykal Çelik Effects of Stocking Density and Ascorbic Acid Supplementation to Diets on Tonic Immobility, Panting and Feather Loss in Laying Hens in Heat Stress -Mohamed Abdikadir Farah, Asiye Yılmaz Adkinson, Yusuf Konca Yonca ve Mısır Silajı Fermantasyon Özellikleri İle Besin Madde Komposizyonu -Emrah Akdiş, Sibel Erdoğan Tarımsal Atıkların Hayvan Beslemede Kaba Yem Olarak Değerlendirilmesi -Gizem Akbulut, Hasan Rüştü Kutlu
Tartışma |
10 Mayıs 2022 Salı |
14:30-15:30 14:30-14:40
14:40-14:50
14:00-15:00
15:00-15:10
15:10-15:30 |
10. Oturum (Prof. Dr. Osman KAFTANOĞLU Hocamıza sağlıklı uzun ömürler diliyoruz) Maydanoz Balı, Üretimi ve Bazı Kimyasal Özellikleri -Halis Goncalar, Aziz Gül Bal Arılarında Koloni Sağlığının Korunmasında Lactobacillus Kunkeei Bakterisinin Önemi -Merve Aksoy, Elif Dikkaya, Bahri Devrim Özcan Türkiye’de Arı Ölümleri (Çağrılı Bildiri) -Dr. Ali Korkmaz Tartışma |
10 Mayıs 2022 Salı |
15:30-16:30
15:30-15:40
15:40-15:50
15:50-16:10
16:10-16:30 |
11. Oturum (Kapanış Oturumu) |
10 Mayıs 2022 Salı |
16:30-17:30 |
Gala Gecesi |
20:00- |
|
Kongre Gezisi (Kapıkaya Kanyonu-Yerköprü-Varda Köprüsü) |
11 Mayıs 2022 Çrş. |
09:00-19:00 |